Ablakcsere

 

Fa ablakok cseréje műanyag ablakra, illetve eljutottunk odáig, hogy az első szériás (szakszerűtlenül beszerelt) műanyag ablakokat is lassan cserélni kell. Az ablakcsere történhet kétféle módon is, ábár mi  csak az egyik megoldást szoktuk ajánlani: kibontjuk a régit teljesen, vagy beleépítjük az újat a régi keretbe.

ablakcsere

Ablakcsere bontás nélkül

Ablakot bontás nélkül csak nagyon indokolt esetben cserélünk, általában lebeszéljük róla a megrendelőt.
Sokan a homlokzat épségét féltik – de erre van megoldás, amit el is mondunk a helyszíni felmérés során. Vagy csak el akarják kerülni az bontásos ablakcsere után szükséges kőműves munkákat – időzítsük a festéssel egyszerre az ablakcserét, és ezt a fázist szinte észre sem vesszük.


Nézzük, miért nem éri meg ezt választani:

 • Nem egyformán diletálnak a különböző anyagok.
 • A takaró lécek, mellyel a régi keretet fedik el könnyebben leválhatnak.
 • A régi keret mellett légáram lehet, amit így, bontás nélkül nem tudunk megszüntetni. Régebben, főleg családi házakban gyakran szigetelték sárral az ablak-fal közötti réseket.
 • Társasházak- tégla és panel építés esetén is kerülendő, mert a fa tok mellett szelelhet a régi ablakkeret.

 

Ablakcsere bontással

 

Így szeretjük csinálni, erre nyugodt szívvel tudunk garanciát vállalni, hogy megfelelően lesz beépítve, és használat során is minden rendben lesz.

 

Így cserélünk ablakot, amikor bontani is kell:

 1. Kibontjuk a régi ablakot, és ha kéri el is szállítjuk, a törmelékkel együtt
 2. Az új ablakot betesszük az üres helyre. Mi mértük fel, így a méretnek egyeznie kell. Nem is vállalunk beépítést, ha nem mi mértük fel.
 3. Az ablakot a káván belül oda igazítjuk, ahová a megrendelő kéri.
  Itt tudjuk megoldani, hogy a külső homlokzaton ne is legyen nyoma az ablakcserének, ha teljesen kitoljuk az ablakot a külső káva síkjához.
  Ha szigetelés még ezután fog felkerülni a külső homlokzatra, akkor szintén a külső falsíkra építünk, és akkor nem kell kávát szigetelni a szigeteléskor. Ekkro a szigetelés vastagsága adja az ablakkáva külső mélységét.
 4. Ezek után a belső káva javítását egy ügyes festő, vagy kőműves is meg tudja oldani: simítás – élvédő felhelyezése – glettelés – festés.

 

Egy korszerű és szakértelemmel beépített ablak esztétikailag is szebb és jobb komfortérzetet biztosít.

 

Tanácsra, segítségre  van szüksége? Kérdés esetén keressen minket az alábbi telefonszámon:

Debrecenben ingyen helyszíni felmérést végzünk, hívjon most!
A környező településeken megbeszélés tárgyát képezi. Az kiszállási díj függ a várható rendelés nagyságától is. Amennyiben nálunk rendeli meg a műanyag nyílászáróit, akkor a kiszállási díjat jóváírjuk a végösszegben.