Színes műanyag ablak – a dizájn szabadsága

A műanyag ablakot választóknak sem kell lemondani a dizájnról. Lehetőségük van többféle színes műanyag ablakot választani.

A színes műanyag ablakokat fóliázással készítjük – az ablak szárnyakat és tokokat egyaránt – vagyis az alap profil kap egy fóliát a kiválasztott színben. Ezt rendelhetjük közvetlenül így a  profil gyártó cégtől, vagy lehetőség van az alap profilok utólagos fóliázásra – ezzel foglalkozó cégeknél.

A fehéren kívül létezik szürke és barna alaptest (profil) is. Ha valaki sötétebb színt kér, azt pl mahagóni, aranytölgy vagy dió, azt sötétbarna alaptestre húzzák rá. Ezek az a színes alap testek önmagukban nem kerülnek forgalomba, kimondottan csak a fóliázáshoz használják őket.

Sötét színt délre nem javaslunk – ahol egész nap tűzi a nap – mint pl. a dió, inkább legyen aranytölgy. A sötét anyag nagyon átmelegszik, ami diletációs problémákat okozhat: mozoghat a szárny vagy súrolhat, a nagy hő hatására. Vetemedhet is, mert kívülről akár 50 C fokra is felmelegszik, belső oldala pedig akár 25 C fokkal is kevesebb lehet! Ez óriási  hőmérséklet különbség, ami tekeredést okozhat. Lehűléskor újra visszaáll az eredeti méret, de nyilvánvalóan ezek a méret változások nem tesznek jót a szerkezetnek.

 

A színes ablakok rendelési ideje 1-2 héttel hosszabb lehet a fóliázás miatt, mint az alap, fehér műanyag ablak.

 

A színes műanyag ablakoknak 3 féle típusát különböztetjük meg.

 

Színes műanyag ablak – RAL színekben

A RAL színek a homogén színek, vagyis semmi mintázat nincs, csak maga a kiválasztott szín.
Legkedveltebb szín a RAL színek között az antracit – modern hatást érhetünk el vele. Ez sötétebb szürke árnyalat, mint az alu.
De a színskála bármely színében rendelhet ablakot, az Ön színvilágának megfelelően.

 

Színes műanyag ablak – fa hatású

Többféle, kedvelt és divatos fa hatású fólia közül lehet választani. Első ránézésre a megtévesztésig hasonlít az igazi fa ablakhoz. De a műanyag ablakok minden előnyével és versenyképesebb árával.

Közkedvelt fa hatású műanyag ablak az aranytölgy, még az erezetek is megjelennek ekkor a fólián.

 

Színes műanyag ablak alu színekben

Szálcsiszolt alumínium hatású borítást kapnak ekkor a műanyag ablakok. Főleg modern, minimalista környezetben mutat jól.

 

Színes műanyag ablak oldalai

Legfőbb szabály: hogy úgy készítjük, ahogy Önnek a dizájnba legjobban illik.

  • mindkét oldal fóliázott
  • csak a belső oldal fóliázott
  • csak a külső oldal fóliázott
  • eltérő színű fóliát kap a külső és a belső oldal

Eltérő színű oldalak esetében az ablakszárny és az ablaktok is egyformán vált színt, igazodnak egymáshoz.

 

Legérdekesebb rendelésünk kék-alu ablak volt. Kívül RAL kék fólia van az ablakon, amelynek a belső oldalára már alumínium hatású fólia került.

 

Vegyék figyelembe, hogy a színek eltérnek a monitoron látottól. Színkártya alapján javaslom  a színek kiválasztását, amire az igényfelmérés során van lehetősége.

 

Színes műanyag ablak felára

Ez erősen színfüggő, mivel vannak prémium színek, melyek magasabb árkategóriába tartoznak. (pl. az alu hatású műanyag ablak, wine red szín, cherry amaretto fa hatás, bellagio dark)

  • 25%-tól kezdődően – oldalanként
  • a kétoldalas kb. 45% felárat jelent

Tanácsra, segítségre  van szüksége? Kérdés esetén keressen minket az alábbi telefonszámon:

Debrecenben ingyen helyszíni felmérést végzünk, hívjon most!
A környező településeken megbeszélés tárgyát képezi. Az kiszállási díj függ a várható rendelés nagyságától is. Amennyiben nálunk rendeli meg a műanyag nyílászáróit, akkor a kiszállási díjat jóváírjuk a végösszegben.